Mój ojciec jak wpada do MM lub Empiku to kupuje TYLKO filmy, których nie oglądał... Wychodzi z założenia, że nie potrzebne mu filmy które już widział...
Ale potem je ogląda? Więc tak czy siak ma na dvd filmy które widział. Bez sensu.
Chyba mnie nie zrozumiałeś... On nie widzi sensu w kupowaniu filmu, który już widział (czy to w kinie czy w tv)... On kupuje filmy na dvd, żeby obejrzeć coś co jest dla niego nowością, a nie po to, żeby położyć na półeczce film, który już 10x w divx, 3x w kinie i 5x w tv oglądał (jak zapewne ma większość na forum )...
Hej wszystkim.
Szukałem co prawda w archiwum ale nie mogę nic znaleźć na ten temat, więc pytam. Widziałem, że sporo z Was w ulubionych podaje też "Moulin Rouge", więc może ktoś mi pomoże. Interesuje mnie, czy metalbox z definitive edition jest warty kupienia czy może ta wersja dwupłytowa ma wszystkie najważniejsze dodatki, a te w metalboxie to już po prostu takie zapychacze i nie są warte tych 50 złotych różnicy czy ile ona już tam wynosi. Nie jestem takim maniakiem kupowania filmów na dvd jak niektórzy z Was ale ten film chciałbym mieć w kolekcji, a na dodatkach szczególnie mi zależy. No ale różnica w cenie spora, więc warto się co nieco więcej dowiedzieć. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
Nie latwiej skorzystac z wypozyczalni? Jak twoj ojciec ma jeszcze pare kilogramow pieniedzy do wyrzucenia to z checia pomoge sie ich pozbyc.
przy cenach z wypozyczalni oscylujacych w okolicach 10-12 zlotych (chocby beverly hills), wkurzaniu sie na przeskakujace plyty, rysowane namietnie przez cymbalow, drastycznemu spadkowi takich przybytkow kultury i stosunkowo niskimi cenami w sklepach plyt dvd (w koncu starsze produkty mozna kupic za kilka zlotych, a i promocje atrakcyjne sa) nie widze w takim postepowaniu niczego dziwnego. sam tak czesto czynie.
przy cenach z wypozyczalni oscylujacych w okolicach 10-12 zlotych (chocby beverly hills)... i stosunkowo niskimi cenami w sklepach plyt dvd (w koncu starsze produkty mozna kupic za kilka zlotych, a i promocje atrakcyjne sa) nie widze w takim postepowaniu niczego dziwnego. sam tak czesto czynie.
hmm....10-12 zł a 30-70 zł hmmm, no nie wiem
no chyba, że obaj kupujecie w jakimś magicznym sklepie, gdzie wszystko chodzi po te kilka złotych, bo ja chodzę i wszędzie widzę masakryczne ceny, nawet odnośnie starszych filmów, a jak coś schodzi poniżej 30 to już jest megaokazja, etc.
przy cenach z wypozyczalni oscylujacych w okolicach 10-12 zlotych (chocby beverly hills) wkurzaniu sie na przeskakujace plyty, rysowane namietnie przez cymbalow
Tak sie sklada ze uczeszczam do Beverly Hills i to co mowisz nie jest cala prawda. Chlopaki maja tam kilka stopni cen i akurat mam w portfelu cennik. "Katalog DVD" (5.90 za 3 Dni) to ok 40-50% filmow na stanie. Jest to jednak znacznie bardziej ludzka oferta niz 12 zl za dobe o ktorej wspomniales. Oczywiscie nie sa to filmy nowe (trafiaja tam obrazy 4-letnie) jednak zawartosc dobrego filmu w filmie jest wsrod tych starszych duzo wieksza niz wsrod nowosci. Co do porysowania to jeszcze nie spotkalem tam plyty w przypadku ktorej mialbym klopoty z odtworzeniem a niektore wygladaly niespecjalnie.
To jest cennik dla wszystkich ? Bo z góry chyba jest napisane, że dla członków klubu. Pytam z czystej ciekawości bo 15 zł za film HD to już lepiej niż 20 w VideoWorld.
ps. powiedz im przy okazji, że pisze się Blu-ray nie Blue-ray
Troche zabiliscie mi cwieka tym cennikiem - w wypozyczalni ostatnio bylem jakies 3 lata temu i nowosci chodzily po 5-6 zl. Z takimi cenami to juz lepiej chodzic do kina, jesli chce sie obejrzec cos nowego.
To jest cennik dla wszystkich ? Bo z góry chyba jest napisane, że dla członków klubu.
Wiesz to jest Polska.
Rozdzielili ceny dla Czlonkow Klubu i dla Nie-Czlonkow Klubu mimo, ze sa one 100% indentyczne i tylko Czlonkowie moga wyporzyczac filmy...
Nie ma tez zadnych przeslanek za tym by Czlonkiem Klubu nie zostac, rejestracja jest momentalna a karta Beverly Hills darmowa.
ps na zachete powiem, ze pierwszy film z "Katalog DVD" (5.90 za 3 Dni) daja za darmo. Mozna wiec sobie np. odswierzyc/po raz pierwszy zobaczyc jakis klasyk. Ostatnie Kuszenie Chrystusa, Sokol Maltanski, Obywatel Kane, badz tez cos z 2004 roku.
Jeśli nie miałbym już tego filmu na dvd, to może bym się skusił choćby ze względu na okładkę, która od razu tak powinna wyglądać (chociaż moje dvd ma taką jak to w tym nowym wydaniu z USA- chwała niech będzie tym, którzy wymyślili kolorowe drukarki laserowe).
Poza fajną okładką chyba niewiele tam nowości- delted scenes, teledysk (bo każdy bondowski geek marudził, że zerwano z tradycją i nie dano go od razu) i może coś jeszcze. Szału nie ma.
_________________ Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
Czy w TYM boksie El Mariachi i Desperado mają polskie napisy? Wiem, że w El Mariachi/Desperado mają, ale nie chcę się naciąć .
Jedynie El Mariachi ma polski napisy. A tak w ogóle, jeżeli myślisz o zakupie tego, radzę dokładnie poszperać, bo są dwa wydania. Do tej pory było dostępne ładne wydanie boxowe w kartoniku, które można było dostać za ok. 10 funtów. Natomiast obecnie widziałem w sklepie jedynie zwykłe w pudełku podobnym do polskiego wydania "Powrotu do przyszłości".